Over Ons

Bent u geïnteresseerd in de 'T'huiswerkplaats voor uw kind of leerlingen? Lees dan hier waarom wij de 'T'huisWerk-Plaats zijn begonnen, wat het eigenlijk is en hoe wij voor u en alle scholieren van Nederland iets kunnen betekenen.

Waarom

Wat

Hoe

Wij, Coen en Floris van de 'T'huisWerk-Plaats, merken dat er als gevolg van Covid-19 veel leerlingen aanlopen tegen de verantwoordelijkheid die zij opeens krijgen door het thuis-studeren. We merken ook dat de kennis van leerlingen over effectief huiswerk maken ver te zoeken is. Uit eigen ervaringen als scholieren weten wij ook hoeveel we zelf fout hebben gedaan tijdens onze studie. Nu staat er door de huidige Covid-maatregelen extra druk op het thuis studeren. Hierom zijn wij begonnen met het maken van een E-learning die leerlingen op een snelle (interactieve) manier vertelt hoe zij het beste kunnen leren en huiswerk kunnen maken. 

 "Leerlingen spenderen tot het einde van de middelbare school gemiddeld 13.000 uur aan studeren, maar leren 0 uur over hoe ze moeten studeren. Dit pakken wij aan in de E-learning"

In de E-Learning snijden de thema's aan gebaseerd op de wetenschap. We hebben de E-learning op een makkelijke manier vorm gegeven met voorbeelden uit onze eigen ervaringen als scholieren. Zodoende is het herkenbaar en interessant voor alle studenten. Ze leren over: 

  1. Hun werkplek zo goed mogelijk inrichten; 

  2. Op de juiste manier plannen

  3. Zo goed en efficiënt mogelijk leren leren;

  4. Goede doelen stellen om gemotiveerd te blijven.
     

Naast de e-learning hebben we samen met leraren en scholieren een digitale Werkplaats ontwikkeld voor leerlingen. In deze werkplaats staan alle handige tools. De werkplaats is gratis en voor iedereen beschikbaar. 

De E-learning leert scholieren meta-cognitieve vaardigheden die aansluiten op alle vakken. Het is een korte fundamentele cursus om de belangrijkste huiswerk vaardigheden aan te leren, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. 

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat: 

  • Een opgeruimde werkplek de productiviteit verhoogt met 12%. (Dit kan het verschil zijn tussen een 5 en een 6!)

  • Uit lab-experimenten blijkt dat het leren spreiden zorgt voor betere opslag in je lange-termijn geheugen. In de E-learning leer je hoe je dit effectief doet. 

  • Hoewel leerlingen extreem veel tijd zijn aan huiswerk maken en leren wordt er helemaal geen tijd besteed aan hoe ze dit überhaupt moeten doen. 

  • Door goede doelen te stellen ondernemen scholieren daadwerkelijk actie. Uit onderzoek waarin men goede doelen moest stellen ondernamen 100% van de mensen die goede doelen voor zichzelf opstelde actie, tegenover 53% van de mensen die geen doelen hadden opgesteld.

Heeft u vragen over de inhoud of wetenschappelijke onderbouwing, of bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van de E-learning voor uw kind, of het implementeren van de E-learning op uw school? Neem dan contact met ons op via: info.thuiswerkplaats@gmail.com

"Huiswerk maken is voor veel middelbare scholieren niet het leukste wat er is. Ook al krijgen ze nu weer anderhalve dag fysiek les, de rest van de week leren ze nog steeds vanuit huis. Coen de Boer (23) en Floris Smit (25) uit Rotterdam willen hen daarbij helpen. 'Zelfs voor de stabiele leerlingen wordt het onderhand steeds zwaarder', vertelt Smit."

Schermafbeelding 2021-03-17 om 11.53.23.